Mina eftermiddagar med Margueritte

En söndagseftermiddag när vädret var på dåligt humör, flydde vi den verkliga världen  och gick på söndagsbio för att se Mina eftermiddagar med Margueritte.Vi tillbringade en fin stund i en mindre fransk stad tillsammans med den gamla damen och litteraturälskaren Margueritte och den inte helt kvicktänkte men godhjärtade Germain. De träffas på en parkbänk och en otippad vänskap uppstår. Navet i deras samtal blir böcker och de resor som berättelser tar med läsaren eller lyssnaren på.

Mina eftermiddagar med Margueritte är en må bra-historia som tar en med till ett soligt Frankrike långt borta från mulet vinterväder toppat med en iskall vind. Det var en mysig film om udda vänskap och böckers möjlighet att vidga människors världar. Jaglämnade bion med ett leende på läpparna och en bra känsla i kroppen.

Filmen är baserad på en bok ( La tête en friche) skriven av den franska författarinnan Marie-Sabine Roger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 − nine =