Om Enfiktivresa

 

Välkommen till enfiktivresa,  roligt att just du har hittat hit!

Om bloggen: Jag startade bloggen 2008 som en plats där jag kunde samla mina läsupplevelser och reflektera kring dem. Mellan april 2016 och april 2020 har bloggen varit högst inaktiv men nu är planen att den ska få nytt liv och fyllas med boktips, bokbilder, recensioner och tankar kring litteratur i stort och smått. 

Instagram: Sedan slutet av 2015 finns enfiktivresa även på Instagram under det passande namnet enfiktivresa. Välkommen att kika in

Om mig: Jag har varit en läslus så länge jag kan minnas.  Förutom när jag var gravid första gången, då jag av någon outgrundlig anledning slutade att läsa. Det var en märklig upplevelse att gå från läslust till helt ointresserad av böcker! Sån tur är kom läsintresset tillbaka! Mitt stora bokintresse har jag ärvt från min mormor och min mamma.
Jag läser lite av varje och försöker att vidga mina litterära vyer både när det gäller genrer och författarskap. Några författare som jag dock återkommer till är: Joyce Carol Oates, Karin Alfredsson, Maria Ernestam, Haruki Murakami &  Bodil Malmsten. Har alltid en deckare på gång och slalomläser alltid ett gäng böcker! Läser gärna 
Förutom själva läsandet, tycker jag om att reflektera kring mina läsupplevelser och det är där bloggen kommer in!  Mitt intresse för fotografering tar jag in i bloggen genom att fotografera böcker jag läst på ett inspirerande sätt.
Jag är även intresserad av hantverket och arbetsprocessen bakom en bok. Därför har jag läst olika kurser kopplade till just litteratur. T ex Barn och -ungdomslitteratur, en kurs om fantasy samt några skrivarkurser.
När jag inte reser i litteraturens värld tycker jag om att resa i den verkliga världen. Några av platserna som gjort avtryck och som jag skulle vilja återvända till är: IstanbulNew York och Coney IslandLissabon och Indonesien. På närmare håll är jag otroligt förtjust i Småland i allmänhet och Astrid Lindgrens värld i synnerhet.

Jag hoppas att du ska finna innehållet intressant och även få med dig ett eller två boktips härifrån!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 + ten =