Hemma hos Karen Blixen

För en liten tid sedan var jag i Danmark och fick äntligen möjlighet att besöka Karen Blixen Museet. Något jag längtat efter att  göra väldigt länge.

Museet finns i huset Rungstedlund som är Karen Blixens barndomshem och även det hus hon bodde när hon återkom till Danmark efter 17 år på kaffeframen i Kenya. Det var på Rungstedlund hon skrev Den afrikanska framen.

Husdelen till höger är boningshuset och till vänster var tidigare stall men nu är denna del omgjord till café.

Museet är relativt litet och består av en utställning där det går att läsa om Karens liv sen kan man även besöka hennes hem som står kvar så som det var möblerat då hon bodde där.  Till huset hör ganska mycket mark med fågelreservat och det är även där som Karen Blixen är begravd. Om man som jag är fascinerad över Karen Blixens levnadsöde och dessutom tycker om boken Den afrikanska farmen är museet verkligen värt ett besök.  Har man inte ett relativt stort intresse av Karen Blixen är museet inte speciellt intressant.

Museet har även ett café och eftersom Karen Blixen hade en kaffefarm blev det en kaffe på deras café.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 1 =