Biografi, bönebok & bödelns berättelse

En fika med mamma och sedan bara ett snabb titt i bokhandeln. De hade halva priset på reaböckerna som var kvar och jg hittade  tre böcker som jag tittat på tidigare men inte köpt. Men nu fick de följa med hem:

Mahatma! Eller konsten att världen upp och ner av Zac O’ Yeah är en drygt 500 sidor lång biografi över Mahatma Gandhi. Det ska vara den första fullskaliga biografin på svenska om herr Gandhi. Jag har sneglat på denna bok sen den kom ut 2008 så det var på tiden att den hamnade i min bokhylla! Mer information om författaren Zac O’ Yeah  finnes på hans hemsida.

Bönebok för en vän av Joan Didion handlar om 2 amerikanska  kvinnor vars öden möts under 1970-talet i en centralamerikansk diktatur. En bok som självaste JCO har talat gott om.

De välvilliga av Jonathan Littell handlar om den gamle SS-officeren Max Aue som ser tillbaka på krigsåren i Hitlers armé. Bokens 900 sidor och dess tunga ämne har gjort att det inte blivit inhandlad tidigare. Men jag har förhoppningar om att det är en både tänkvärd och angelägen bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 1 =