Bokcirklar om Fågeln som vrider upp världen

Så har jag lyssnat på första delen av både P1:s och Kafka på jobbets bokcirklar om Fågeln som vrider upp världen.

Min spontana tanke är att boken är perfekt för just bokcirklar den är så märklig och samtidigt lättläst att den genererar många intressanta diskussioner.

Precis som Åsa (Kafka på jobbet) har jag valt att läsa Fågeln som vrider upp världen så förutsättningslöst som möjligt och inte analysera under läsandet gång för att inte störa läsflowet. Men när man stannar upp och funderar kring bokens karaktärer och händelseutvecklingen finns det onekligen mycket att analysera.

Det är väldigt roligt och givande att följa dessa personers tankar kring boken. Jag tänker också på hur olika vi människor kan uppfatta exakt samma text. Vad vi ser som viktigt och oväsentliga detaljer.

Samma bok olika synsätt

Tills nästa måndag ska sidorna fram till 302 vara lästa.

7 thoughts on “Bokcirklar om Fågeln som vrider upp världen

 1. Jag har inte lyssnat än på någon av podcastarna, men det verkar som att jag har trevlig lyssning framför mig 🙂

  Men du har väl också läst längre än vad de gjort vid första träffen? Var det lika bra i alla fall? Skulle kunna tro att det är det. Jag hoppas det i alla fall.

  Hur går det för dig med läsningen? Hur långt har du kommit? Eller är du klar?

 2. Jag tycker också att det är skönt att reflektera i efterhand. Jag tyckte jag kände igen tankarna som deltagarna i bokcirkeln delade med sig av. Men jag tror inte att Kumiko har en annan man, det är nåt annat…

 3. Åh, du ska bara veta hur skönt det är att veta att jag har någon på min sida. Martin och Magnus vill typ döda mig lite för att jag inte presenterar mina tankar i idéform 😉

 4. Ja, det var riktigt rolig lyssning! Först lyssnade jag på P1:s bokcirkel när jag åt kvällsmat och sen lyssnade jag på Kafka på strandens bokcirkel när jag gick kvällspromenad. Jag var inte mycket till sällskap igår kväll men trevligt var det! De hade fokuserat på olika saker så de båda cirklarna kompletterade varandra väldigt väl!

  Jepp, jag har läst längre än bokcirkeln men jag tyckte inte att det gjorde något! Jag är på sidan 480 så jag har en del kvar vilken känns väldigt bra!

  Trevlig lyssning, jag tror du kommer att gilla deras diskussioner!

 5. Det var riktigt rolig att lyssna på er vilket bra jobb ni gör! Jag ser fram emot de kommande avsnitten!

 6. Ja, visst är det! Nu är jag vanligtvis inte en person som läser om böcker (även om jag önskar att jag vore) men just denna bok tror jag skulle vara intressant att läsa om eftersom man då kan kosta på sig att analysera mer och stanna upp utan att läsflowet störs på samma sätt som när man läser en text första gången.

 7. Pingback: Tillbakablick: Mars 2011 | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + two =