Hetta

Hetta är Ian McEwans senaste bok och den tolfte i ordningen. Efter att ha sett en intervju med författaren på Babel blev jag intresserad av denna bok. Tidigare har jag endast läst Kärlekens raseri av honom.

Huvudpersonen heter Michael Beard. Som ung fick han Nobelpriset i fysik och nu vid 53 års ålder kan han konstatera att han endast levt på efterdyningarna av att vara nobelpristagare. Han har föreläst och lånat ut sitt namn, men inte forskat eller utvecklat något nytt. Han har däremot varit väldigt aktiv när det gäller att jaga kvinnor vilket har resulterat i fem spruckna äktenskap.

Beard är en synnerligen osympatisk och egoistisk person och det är vad som gör boken läsvärd. Själva historien är mindre intressant än dess huvudperson. Läsaren får följa Beard genom hans  till stora delar misslyckade privatliv och hur han sedan försöker bygga upp sin karriär på nytt.

Detta är en bok där den största behållningen helt klart är att läsa personporträttet och utvecklingen av Michael Beard.

En intervju med Ian Mc Ewan om Hetta och annat från DN går att läsa här.

Andra bokbloggar om Hetta

Bokhora

Böckerbökcerböcker

2 thoughts on “Hetta

  1. Pingback: Tillbakablick: Mars 2011 | www.ordblogg.se

  2. Pingback: Försoningens likheter med slipat glas | www.ordblogg.se

Comments are closed.