Tankar kring Arseniktornet

Arseniktornet är en släkthistoria i 3 generationer. Genom att gå bak i tiden får berättelsen både djup och bredd, många frågor kring människornas beteende får sin förklaring  i vad de tidigare upplevt och utsatts för.

I Arseniktornet är det mormodern Amelie & morfadern Moen, modern Ruby och barnbarnet Therese som vi får följa. Berättelsen tar sin början när mormodern Ruby dör till sin dotters stora glädje och sitt barnbarns stora sorg. Therese och Ruby åker till Danmark för att tömma mormoderns hus och ordna upp allt kring dödsfallet. Med denna utgångspunkt letar sig historien bakåt i tiden och vi får veta vad som skett både Rudy och Amalie under deras liv.

Vad jag uppskattar med historien är att den ger ett uppriktigt intryck,  vi för följa berättelsens karaktärer genom både positiva och svåra perioder av deras liv.

Författaren Anne B Ragde har tidigare skrivit  en romantriologi  om 3 bröder i Norge; Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna och Vila på gröna ängar. Jag ser inga direkta likheter i språk eller stil mellan hennes tidigare böcker och Arseniktornet, förutom att båda historierna vävs kring en familjs öde.

2 thoughts on “Tankar kring Arseniktornet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one + 10 =