Det gränslösaste äventyret

Nu till hösten ska bege mig ut på ett nytt läs-och skriväventyr, jag ska utforska och lära mig mer om barn- och ungdomslitteratur! Det hela sker genom en distanskurs från Kristianstad Högskola där barn- och ungdomslitteratur både ska författas och analyseras. En riktig utmaning!

Jag har lånat hem lite av kurslitteraturen för att bekanta mig med den. Bland böckerna fanns Det gränslösaste äventyret av Astrid Lindgren. Det är en samling texter som alla har gemensamt att de behandlar läslust och vikten av att väcka denna lust hos barn. Att ha med sig läsandet genom livet är verkligen en gåva eller som med Astrids ord det gränslösaste äventyret.

För det är verkligen ett äventyr att läsa. Bara under sommaren har böckerna jag läst tagit med mig till plaster som London och omårdet kring Highgate-kyrkogården, Zafons Barcelona och Picassos Frankrike. Jag har även fått stifta närmare bekantskap med verkliga personer som Martina Haag, Mia Skäringer, Picasso och Madonna och uppdiktade personligheter så som hundraåringen Allan Karlsson, TS Spivet och Vita.

Så visst är läsande det gränslösaste äventyret!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 1 =