Danskläsning

Den senaste tiden har det blivit en del litteratur kopplat till Danmark. Först läste jag Världens lyckligaste folk en dokumentär bok om livet i Danmark med Danskt Folkeparti i Folketinget. Rekommenderas verkligen! Nu lyssnar jag på ljudboken Arseniktornet som handlar om 3 kvinnor i Danmark under 1900-talet och avslutningsvis har jag börjat läsa Drottningoffret som till viss del tangerar samma problematik som Världens lyckligaste folk men ur ett fiktivt perspektiv.

3 böcker om vårt grannland i söder som alla tre är värda att lägga lästid på!

4 thoughts on “Danskläsning

  1. Vad kul att det blivit så! Är det slumpen eller medvetet?

    Tidsresenärens hustru ska jag nog se… tror jag… jag hoppas det gått tillräckligt lång tid sedan jag läste boken.

  2. Det var bara en slump! Men det är roligt att läsa flera böcker som har något gemensamt, trots att det är väldigt olika böcker är det vissa tankar och händelser som flera av böckerna behandlar. Det är intresant och dessa böcker har verklgien öka min kunspa om Danmark på flera plan.

  3. Roligt med lite tema-läsning även om det var av en slump. Jag är dålig på att göra tema-läsningar men jag får väl jobba på det 🙂

  4. Planerad temaläsning har heller aldrig fungerat för mig, mitt läsande ärmer lustdrivet. Jag vill helt enkelt läsa det jag känner för , men det är roligt när det blir fler böcker med samma tema!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 5 =