Mord klockan fem?

Den senaste Agatha Christie – boken jag läst är Mord klockan fem? med Hercule Poirot i huvudrollen.

Mord klockan fem

Detta mysterium utspelar sig på ett internationellt studenthem där det skett en del märkliga stölder bland studenterna. Poirot blir ombedd att titta närmare på stölderna. Ett ganska atypiskt fall för Poirot. Orsaken till att han blir inblandad i detta fall är att det är Poirots sekreterare Miss Lemons syster, Mrs. Hubbard  är föreståndarinna på studenthemmet. Men så blir Poirot intresserad när han får se den märkliga listan över vilka saker som försvunnit till exempel ett stetoskop, en puderdosa, en kokbok, en aftonsko, några glödlampor och en burk borsyrepulver. Och så förvärras situationen på studenthemmet med ett dödsfall och Poirot får ännu ett klurigt fall  att lösa.

Mord klockan fem_2

Min enda invändning är att det är ganska många personer inblandade in denna historia och jag har lite svårt att hålla isär alla de olika studenterna på studenthemmet. Men på det stora hela är det en detektivroman med Poirot i spetsen som levererar ett klurigt fall som inte alls slutar som jag trodde. Ännu en mysig Agatha Christie – deckare!

Jag har även läst Fem små grisar av Agatha Christie.