Memmo & Mysen

Att hitta nya favoritböcker tillsammans med barnen Àr sÄ himla fint. VÄra nya favoriter Àr Memmo och Mysen. PÄ biblioteket har vi lÄnat bÄde Memmo och Mysen söker efter fÀrger och Memmo och Mysen brÄkar i vinden, skrivna av Emma Virke.

Memmo och Mysenx2

Memmo och Mysen söker efter fÀrger har blivit en riktig favorit. Vi lÀser om Memmo och Mysen minst en gÄng om dagen. Och det Àr en bok som verkligen hÄller för mÄnga omlÀsningar. För bÄde stora och smÄ.

Memmo och Mysen söker efter fÀrger_redigerad

En vacker bok bÄde i text och bild om vÀnnerna Memmo och Mysen. Det Àr en poetisk men samtidigt lÀttillgÀnglig text.  I denna bok utforskar Memmo och Mysen fÀrgernas fantastiska vÀrld. De utforskar och funderar kring var fÀrgerna Àr pÄ natten och hur det kommer sig att havet skiftar i olika fÀrger och sedan, nÀr man tar lite vatten frÄn havet i en kopp sÄ Àr vattnet fÀrglöst?
Den fina med boken Àr att vi tar med oss dess tankar ut i riktiga livet och med hjÀlp av boken har vi pratat om t ex havet fÀrger eller brist pÄ fÀrg nÀr vi var vid havet för nÄgra dagar sedan.

Memmo och Mysen söker efter fÀrger_redigerad_2

Bilderna Àr genomtÀnkta och sÄ fina. FÀrgerna och kompositionen.  De ger upphov till samtal och vi tittar pÄ dem tillsammans och upptÀcker nya detaljer.

Memmo och Mysen brÄkar i vinden

Memmo och Mysen brÄkar i vinden utspelar sig en blÄsig höstdag. VÀnnerna tillverkar en drake som de sedan blir ovÀnner om. Denna bok handlar mycket om kÀnslor vÀnner emellan och hur det kan kÀnnas och bli nÀr man blir ovÀnner men ocksÄ hur man blir vÀnner. Hela berÀttelsen ackompanjeras av fina, fÀrgstarka bilder som uttrycker historiens stÀmning och kÀnslor.

Vi lĂ„nade bĂ„de Memmo och Mysen söker efter fĂ€rger och Memmo och Mysen brĂ„kar i vinden frĂ„n biblioteket. Men de har blivit sĂ„ oerhört vĂ€llĂ€sta sĂ„ nĂ€r jag hittade dem pĂ„ en bokoutlet för en billig peng slog jag till och köpte bĂ„da tvĂ„ och tĂ€nker att de blir en fin treĂ„rspresent till vĂ„r stora tjej! Nu lĂ€ngtar jag efter att komplettera samlingen med Memmo och Mysen vĂ€ntar pĂ„ vintern.Â