Memmo & Mysen

Att hitta nya favoritböcker tillsammans med barnen är så himla fint. Våra nya favoriter är Memmo och Mysen. På biblioteket har vi lånat både Memmo och Mysen söker efter färger och Memmo och Mysen bråkar i vinden, skrivna av Emma Virke.

Memmo och Mysenx2

Memmo och Mysen söker efter färger har blivit en riktig favorit. Vi läser om Memmo och Mysen minst en gång om dagen. Och det är en bok som verkligen håller för många omläsningar. För både stora och små.

Memmo och Mysen söker efter färger_redigerad

En vacker bok både i text och bild om vännerna Memmo och Mysen. Det är en poetisk men samtidigt lättillgänglig text.  I denna bok utforskar Memmo och Mysen färgernas fantastiska värld. De utforskar och funderar kring var färgerna är på natten och hur det kommer sig att havet skiftar i olika färger och sedan, när man tar lite vatten från havet i en kopp så är vattnet färglöst?
Den fina med boken är att vi tar med oss dess tankar ut i riktiga livet och med hjälp av boken har vi pratat om t ex havet färger eller brist på färg när vi var vid havet för några dagar sedan.

Memmo och Mysen söker efter färger_redigerad_2

Bilderna är genomtänkta och så fina. Färgerna och kompositionen.  De ger upphov till samtal och vi tittar på dem tillsammans och upptäcker nya detaljer.

Memmo och Mysen bråkar i vinden

Memmo och Mysen bråkar i vinden utspelar sig en blåsig höstdag. Vännerna tillverkar en drake som de sedan blir ovänner om. Denna bok handlar mycket om känslor vänner emellan och hur det kan kännas och bli när man blir ovänner men också hur man blir vänner. Hela berättelsen ackompanjeras av fina, färgstarka bilder som uttrycker historiens stämning och känslor.

Vi lånade både Memmo och Mysen söker efter färger och Memmo och Mysen bråkar i vinden från biblioteket. Men de har blivit så oerhört vällästa så när jag hittade dem på en bokoutlet för en billig peng slog jag till och köpte båda två och tänker att de blir en fin treårspresent till vår stora tjej! Nu längtar jag efter att komplettera samlingen med Memmo och Mysen väntar på vintern.