Höstlovet som gick

Jag hade strålande läsplaner men så blev familjen sjuk och tiden fylldes med annat än läsning. Så jag hann aldrig börja på Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Men höstmysa med pumpor och ljus har vi hunnit.

Pumpor
Den lästid som funnits har jag ägnat åt Maj och hennes hemmafrutillvaro i Sörja för de sina. Triologin om Maj är verkligen något ut över det vanliga. Att läsa dessa böcker av Kristina Sandberg är verklig att gå in i och vara hellt och hållet i Majs värld. Det är förunderligt att hon inte existerar. Men på ett sätt gör hon ju det, hon är ju flera generationers kvinnors samlade röst. Jag tänker på min egen mormor och farmor och gammelmormor, ingen av dem levde det liv Maj lever men jag tänker att vissa bitar som Maj tampas med har nog även dem kämpat med.

Sörja för de sina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + eighteen =