Sanningen om fallet Harry Quebert

Sanningen om fallet Harry Quebert är en otroligt stark debut roman av Joel Dicker. Dicker har skapat en historia som håller hela vägen, ett antal gånger tar den vändningar jag inte hade kunnat räkna ut och det är verkligen inte förrän sista sidan är läst som alla bitar faller på plats. En riktigt bra berättelse som jag verkligen rekommenderar! En av de bästa böcker jag läst i år.

Sanningen om fallet Henry Quebert5

Jag har tidigare skrivit om boken här. Då skrev jag följande om handlingen:

Berättarjaget är författaren Marcus Goldman. När boken tar sin början har han skrivit en bästsäljande bok, har levt ett vidlyftigt liv men när det kommer till att skriva bok nummer två tar det stopp. Ingen inspiration eller historia infinner sig och förlaget och hans agent är på honom…det börjar bli bråttom. För att få lite lugn och ro och förhoppningsvis komma igång med skrivandet åker han till sin vän och gamle lärare Harry Quebert som är en hyllad författare och som bor i den lilla lugna staden Aurora vid kusten.
Allt är frid och fröjd tills man hittar liket efter den sedan 33 år försvunna flickan Nola Kellergan i Harry Queberts trädgård. När det framkommer att Harry och Nola haft en relation blir saken komplicerad. Harry misstänkts för mordet på Nola men Marcus vägrar tro på detta och parallellt med polisens utredning drar han igång en egen för att bevisa Harrys oskuld. Samtidigt börjar Marcus skriva en bok om detta märkliga fall som bara blir mer och mer komplicerat ju mer Marcus gräver i det. Boken ger han namnet “Sanningen om fallet Harry Quebert”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − 4 =