Sanningen om fallet Harry Quebert

Sanningen om fallet Harry Quebert Àr en otroligt stark debut roman av Joel Dicker. Dicker har skapat en historia som hÄller hela vÀgen, ett antal gÄnger tar den vÀndningar jag inte hade kunnat rÀkna ut och det Àr verkligen inte förrÀn sista sidan Àr lÀst som alla bitar faller pÄ plats. En riktigt bra berÀttelse som jag verkligen rekommenderar! En av de bÀsta böcker jag lÀst i Är.

Sanningen om fallet Henry Quebert5

Jag har tidigare skrivit om boken hÀr. DÄ skrev jag följande om handlingen:

BerĂ€ttarjaget Ă€r författaren Marcus Goldman. NĂ€r boken tar sin början har han skrivit en bĂ€stsĂ€ljande bok, har levt ett vidlyftigt liv men nĂ€r det kommer till att skriva bok nummer tvĂ„ tar det stopp. Ingen inspiration eller historia infinner sig och förlaget och hans agent Ă€r pĂ„ honom
det börjar bli brĂ„ttom. För att fĂ„ lite lugn och ro och förhoppningsvis komma igĂ„ng med skrivandet Ă„ker han till sin vĂ€n och gamle lĂ€rare Harry Quebert som Ă€r en hyllad författare och som bor i den lilla lugna staden Aurora vid kusten.
Allt Ă€r frid och fröjd tills man hittar liket efter den sedan 33 Ă„r försvunna flickan Nola Kellergan i Harry Queberts trĂ€dgĂ„rd. NĂ€r det framkommer att Harry och Nola haft en relation blir saken komplicerad. Harry misstĂ€nkts för mordet pĂ„ Nola men Marcus vĂ€grar tro pĂ„ detta och parallellt med polisens utredning drar han igĂ„ng en egen för att bevisa Harrys oskuld. Samtidigt börjar Marcus skriva en bok om detta mĂ€rkliga fall som bara blir mer och mer komplicerat ju mer Marcus grĂ€ver i det. Boken ger han namnet “Sanningen om fallet Harry Quebert”.