Jag bereder mig på en strålande bokupplevelse!

Här hemma har vi haft sjukstuga i dryga veckan. Jag och lilla Fröken löken har varit sjuka. Det har varit trist och många roliga planer har fått ställas in. Men så kom en bok med posten som fick mig på bättre humör. Det var Liza Klaussmanns debutroman Tigrar i rött väder. 

Tigrar i rött väder2

Denna bok intresserar mig av flera olika anledningar:

Omslaget – urtjusigt

Titeln – originell och lockande

Tiden – från 40 till 60-talet

Platsen – USA, Östkusten

Huvudpersoner: Kusinerna Nick och Helena som tillsammans vuxit upp på släktgården Tiger House på Östkusten. Livet leker och efter andra världskriget verkar möjligheterna vara oändliga. Men så börjar den vackra fasaden att rämna.

Recensioner – Strålande! Aftonbladet säger bl a “Fantastiskt bra roman“. Svenska dagbladet skriver “Här finns drag av Joan Didion och Joyce Carol Oates”. The guradian menar att detta är: “En enormt gripande och välberättad historia

Några bloggar som skrivit om Tigrar i rött väder:

Bokboxen

Bokohlisten

Bokomaten

Ihyllan

Kulturbloggen