Sju jävligt långa dagar

Det tog lång tid innan jag läste en bok av Jonathan Tropper. Hade fått hans böcker rekommenderade mer än en gång från olika håll men kände att hans debut roman Konsten att tala med en änkling verkade lite för tragisk. Men så tänkte jag ge Tropper en chans och lånade Sju jävligt långa dagar som e-bok och nu får jag sälla mig till skaran av Tropperfans.

sju jävligt långa dagar_mobil

Sju jävligt långa dagar handlar om familjen Foxman med den vuxne sonen Judd som huvudperson och berättarröst. När fadern dör visar det sig att hans sista önskan var att familjen skulle sitta shiva för honom, en judisk tradition där man under 7 dagar sörjer den bortgången. Sagt och gjort den dysfunktionella familjen bestående av fyra vuxna barn, deras familjer och modern samlas i familjehemmet för att sörja fadern. Det blir en prövning för alla, då de både har egna problem och sina inbördes relationer att tampas med.

Tropper skildrar de sju dagarna som familjen är samlad på ett humoristiskt och dråpligt sätt med extremt träffsäkra personporträtt, det resulterar i en väldigt underhållande bok som ger mersmak! Jag kommer definitivt att läsa mer av Tropper.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + five =