Water for Elephants_boken

Jag köpte både boken och filmen i julklapp åt mig själv och nu är då boken utläst och jag måste säga att jag är besviken.

Inte så konstigt kanske när jag ett fram emot att läsa boken väldigt länge och det står på baksidan att den är utsedd till årets roman och årets bok. Det står dock inte av vem… I alla fall hade jag höga förväntningar och dessa infriades inte.

Själva grunden för historien är bra. Den utspelar sig under 1931 i USA under depressionen och cirkusen Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow är platsen för historien.  Jacob Jankowski skulle egentligen blivit veterinär och jobbat på sin fars praktik men ödet ville något annat och av en slump hamnar han just på Bröderna Benzinis cirkuståg. Han är nära att bli avkastad när cirkusdirektören August får veta att han är veterinär får han stanna och jobba på cirkusen. Givetvis uppstår tycke mellan Jacob och cirkusens stjärna ryttarinnan Marlena som även är Augusts fru. Livet på cirkusen blir därmed ganska komplicerat.

So far so good, egentligen finns det många ingredienser som tillsammans skulle kunna utgöra en riktigt bra historia. Men på något sätt känns det som att jag bara får skelettet och ingen fullskalig berättelse. Jag blir inte riktigt engagerad i människoödena och jag tror inte på karaktärerna, därmed blir historien ganska platt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + 4 =