Älskaren

Min tanke att läsa fler klassiker har resulterat i  att jag nu har läst Älskaren av Marguerite Duras.

Boken gavs ut 1984 men utspelar sig i Indokina då detta var en fransk koloni.  Älskaren handlar om en ung  fransk kvinna, 15 år, som inleder ett förhållande med en kinesisk affärsman. Ett förhållande som inte accepteras av omgivningen. Förutom att deras relations skildras ges även inblickar i flickans dysfunktionella familj.

En liten tunn bok på  drygt 100 sidor. Jag upplevde den dock som seg och trögläst. Jag hade höga förväntningar på historien. Men jag tyckte inte att den var speciellt bra, inte under läsandets gång, jag tror delvis det beror på bokens röriga upplägg.  Men efteråt har berättelsen växt . Det är något med språket och stämningen som stannat kvar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × three =