Kackerlackorna

Kackerlackorna är Jo Nesbøs andra bok om polisen Harry Hole.

Denna gång blir Harry skickad till Thailand. Tillsammans med den thailändska polisen ska han utreda dödsfallet av Norges ambassadör i Thailand.  Han hittas mördad på ett motellrum och nu är det viktigt att undvika en politisk skandal i Norge.

Egentligen är anti-hjälten Harry en karaktär man stött på förut, alkoholiserad polis, illa ansedd av en del andra poliser och som får viktiga fall som han mot alla odds och på sitt eget sätt reder ut. När jag radar upp det så här känns det inte som böcker jag skulle gilla, men det är det.  Böckerna om Harry Hole har något visst. Jag upplever dem som välskrivna och Kackerlackorna är smart utformad med ett klurigt slut. Under berättelsens gång finns det ledtrådar som gör att man anar hur det ligger till men man kan inte vara helt säker och motiven bakom är inte heller helt klara.

Kackerlackorna är underhållande, lättlyssnad och spännande. När jag skulle börja lyssna på Nesbøs böcker fick jag veta att böckerna blir bättre och bättre och efter att ha lyssnat på två är jag beredd att hålla med. Fladdermusmannen var bra, men Kackerlackorna var snäppet vassare. Vilket båda gott inför framtiden. Jag har lånat den tredje boken om Harry, Rödhake, och har planer på  att börja lyssna på den omgående!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − 3 =