Vi tolererar inga förlorare

På bokmässan lyssnade när Britt-Marie Mattsson berättade om sin bok Vi tolererar inga förlorare som handlar om Kennedyklanen.

Vi tolererar inga förlorare är skriven i romanform.  Men Mattsson har byggt berättelsen kring verkliga händelser och personer men har lagt till dialoger och kanske vissa händelser.  Boken berättas kronologiskt och börjar på 1910-talet man får följa Joseph Kennedy och hans fru Rose i deras strävan att bygga upp både en stark familj med sina nio barn och ett imperium. Boken följer Kennedybarnens barndom och vuxna liv med både dess framgångar och tragedier. Boken sträcker sig ända fram till 2010.

Det är ett ambitiöst verk och det är spännande att läsa om dessa mytomspunna personer. Tyvärr känner jag att personerna aldrig blir riktigt levande. Jag får mycket information om hur de känner och agerar i olika situationer men det känns inte som att jag lär känna dem.  Det finns många fördelar med att berätta historien om familjen Kennedy kronologiskt, det är både många personer och händelser att hålla reda på. Det negativa blir att jag upplever berättandet som lite uppradat. Detta sammantaget gör att boken inte riktigt nådde upp till mina förväntningar.

Trots några negativa aspekter tror jag dock att man kan har stor behållning av boken om man är intresserad av eller nyfiken på familjen Kennedy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 8 =