Tillbakablick: Augusti 2011

I augusti åkte vi till Portugal och Lisabon! Upplevde massor och läste en av årets bästa böcker Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas och den inte alls lika bra boken Mitt himelska gosedjur av Katarina Mazetti. Den tappade ordentligt på slutet och jag läte aldrig klart den. Men innan den tappade helt gav den mig en fin lässtund  på ett café i Jardim da Estrela.

I augusti fortsatte jag att utforska Austers författarskap genom att läsaOsynlig. Boken gav mig en intressant läsupplevelse men så så här några månader efter att boken är utläst skulle jag inte kunna återberätta historien, så Osynlig var bra så länge den varade men gav inget bestående intryck.

Himalayabreven av Kristina Hård handlar om en kvinna med många identiteter som är på väg genom Europa. Till skillnad från Osynlig är detta en bok som har stannat kvar hos mig.

Therese Bomans debutroman Den drunknade var läskigt bra, välskriven utan ett enda överflödigt ord.

Jag köpte en bokbarba-mugg som använts flitigt sedan dess!

Jag fortsatte med en Gripebok, denna gång Agnes Cecilia, en sällsam historia.

Jag läste Jorden de ärvde av Björn af Kleen  och blev besviken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − five =