En cirkussöndag

I dag har jag mest varit hemma och skrotat runt, druckit kaffe och läst Water for Elephants av Sara Gruen.

Början på Water for Elephants är i princip identisk med början på HBO:s tv-serie Carnivàle. En ung man får sin framtid slagen i spillror och får av en slump möjlighet att följa med och jobba på en kringresande cirkus/karneval. Därifrån tar de historierna olika vändningar. Båda historierna utspelar sig under depressionen i USA.

 

 Jacob Jankowski är den manlige huvudrollen i Water for Elephants tanken var att han skulle bli veterinär och jobba på familjens veterinärklinik. Men ödet ville något annat och när cirkusdirektören får veta att Jacob studerat till veterinär blir han ett välkommet tillskott till Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

Historien berättas i form av tillbakablickar som Jacob gör när han är runt 90 år och bor på ett ålderdomshem. Jag upplever historien som ganska trög i starten och jag dras inte med som jag trodde att jag skulle göra. Men bit för bit växter historien, karaktärna blir mer komplexa och intrigerna tydligare.

Jag gav mig själv boken och filmen i julklapp och nu är planen att i vanlig ordning först läsa boken och sedan se filmen. 

3 thoughts on “En cirkussöndag

  1. Tycker Water for Elephants är riktigt bra, läs gärna boken innan du ser filmen för en av karraktärerna förstår man sig mer på efter att ha läst boken som de lite glömmer bort i filmen.

  2. Det ska jag absolut göra! När böcker filmatiseras är det den allra bästa mixen när man kan läsa boken och först och genom den få en djupare förståelse för filmen!

    //Liolej

Comments are closed.