Hungerspelen del 3: Mockingjay

Så har jag då läst ut den avslutande delen Mockingjay (Revolt) av Hungertriologin av Suzanne Collins.

Precis som jag hade blivit varnad för innan jag påbörjade Mockingjay så var detta den svagaste av de tre böckerna. Men efter att ha följt historien och karaktärerna i två böcker ville jag verkligen veta hur allt skulle avslutas. Nu vet jag och mitt samlade intryck är att boken i sig var ganska ok men att slutet var uselt. Många trådar fick hänga lösa och upplösningen kändes inte genomtänkt, snarare som att författaren behövde ett snabbt avslut på sitt arbete. Tråkigt med tanke på att de första två böckerna var riktigt läsvärda.

Nu väntar jag på filmen som ska komma 2012!

Här och här har jag skrivit om Hungerspelen

Här har jag skrivit om Fatta Eld

 

Andra bokbloggare om Hungertriologin:

Enbokcirkelföralla

Kafka på jobbet Revolt

Malin the writer: Fatta eld Revolt Hungerspelen

Boktoka:  Revolt Fatta Eld

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen − two =