Agnes Cecilia – en sällsam historia

Nora är föräldralös efter en olycka då båda hennes föräldrar omkom. Hon bor hos släktingar som är väldigt snälla och som tar väl hand om henne men trots det känner hon sig ensam och utanför. hon saknar sina föräldrar vars död hon aldrig fick sörja och bearbeta, istället tystades det ner. Förmodligen av omtanke men det blev helt fel. När familjen flyttar in i en ny lägenhet börjar det hända mystiska saker, de sker alltid när Nora är ensam hemma. Hon hör steg utan att någon är där, en klocka som varit sönder i många år börjar gå baklänges. Nora får ett telefonsamtal från en anonym person om att det finns ett paket till henne i en antikvitetsaffär i Gamla Stan. Nora är motsträvig och vill inte hämta paketet, men hennes styvbror Dag insisterar och när en möjlighet att åka till Stockholm uppenbarar sig åker de iväg för att hämta paketet. Sen följer en rad märkliga händelse och små puzzelbitar fogas till en historia som skedde långt bak i tiden och som har kopplingar till Nora.

Förutom att Agnes Cecilia  – en sällsam historia  (skriven av Maria Gripe) bjuder på en riktigt bra historia tycker jag att titeln är helt strålande, jag tror att det är min absoluta favorittitel när det gäller böcker.. I mitt tycke är denna bok tillsammans med Skuggserien de bästa böcker hon skrivit. Gripe är skicklig när hon sätter historien i en helt realisitisk miljö och sen lägger till övernaturliga eller mystiska element. Många gånger promenerar de övernaturliga händelserna på gränsen – de skulle kunna ha en naturlig förklaring eller inte…

Så har du inte redan läst den är det hög tid!

1991 filmatiserade Agnes Cecilia så nu är nästa plan att låna filmen på biblioteket!

 

 

One thought on “Agnes Cecilia – en sällsam historia

  1. Pingback: Tillbakablick: Augusti 2011 | www.ordblogg.se

Comments are closed.