Sommardöden

Sommardöden är Kallentofts andra deckare om polisen Malin Fors i Lindköping.

Sommardöden är det unga tjejer som försvinner och råkar illa ut. Malin och hennes kollegor försöker få rätsida på fallet mitt i den varmaste sommaren i mannaminne. Malin blir även presonligt engagerad i fallet då hennes dotter Tove är i samma ålder som tjejerna som råkar illa ut.

För mig fungerar Kallentofts deckare väldigt bra att lyssna på som ljudböcker. Precis som med Midvinterblod är Sommardöden bättre än genomsnittsdeckaren men den största behållningen är inte fallet i sig utan polisernas privatliv och perspektivet. Alla viktiga karaktärer får en röst i berättelsen, både offren, förövaren/na, och utredarna.

Trots att jag finner boken bra var det  ingen historia som fångade mitt intresse och höll kvar det, jag började nämligen att lyssna på boken för några månader sedan och efter att ha lyssnar på en fjärde del glömde jag bort den och återupptog inte lyssnandet förrän långt senare. Men det är ändå något visst med Malin Fors-deckarna och i Sommardöden fann jag även upplösningen intressant. I Midvinterblod blev jag ganska besviken på upplösningen.

Jag ser fram emot de andra böckerna: Höstoffer,Vårlik och Den femte årstiden som släpps idag. Böckerna bör dock läsas i ordning om man är intresserad av att följa utvecklingen i polisernas privatliv.

One thought on “Sommardöden

  1. Pingback: Tillbakablick: Maj 2011 | www.ordblogg.se

Comments are closed.