Om kartor

Jag fortsätter att förundras över Tokyo Cancelled och är nu inne på den fjärde historien som heter The House of the Frankfurter Mapmaker. Kartor är något som fascinerar mig. I NY besökte jag New York Public Library, jag gick en guidad tur genom detta mastodont bibliotek och fick bland annat besöka deras map division som kallas Lionel Pincus and  Princess Firyal Map Division.

Lionel Pincus och Princess Firyal Map Division är en av världens främsta kartsamlingar när det gäller  storlek, omfattning, unika innehav, mångfald och användningsintensitet. Enheten etablerades 1898, och  innehaven omfattar mer än 433.000  kartor och 20.000 böcker och atlaser publicerade mellan den 14oo-talet och fram till idag. Där går det att hitta allt! Om man tycker kartor är spännande så är detta verkligen en plats där fantasin kan dra iväg med en.