Tokyo Cancelled

Tokyo Cancelled är precis vad som hände oss. Den ursprungliga planen av att vi skulle åkt till Japan. Resan var planerad till drygt en vecka efter jordbävningen och c:o och blev inställd. Efter lite funderande fram och tillbaka blev det en resa New York istället. Så när jag hittade boken Tokyo Cancelled av Rana Dasgupta  i en liten bokhandel i Soho så fick boken givetvis följa med hem.

Boken handlar om 13 personer som blir strandsatta på en flygplats eftersom en snöstorm gjort det omöjligt för planet att landa i Tokyo. För att sysselsätta sig under natten berättar de strandade passagerarna historier för varandra. Jag har hittills endast läst två historier. Den ena av dessa historier heter The Memory Editor och handlar om Thomas som får jobb på ett företag där hans ska revidera människors minnen och ta bort de obehagliga. Sedan ska dessa minnen säljas till människor. Orsak? Människors förmåga att minnas har blivit så dåligt att de inte längre har några egna minnen. Jag fascineras otroligt av denna historia, den väcker många tankar och jag kan inte sluta tänka på den. Det är förunderligt vad 25 sidor text kan göra. Nu hoppas jag att de kommande historierna är lika tankeväckande!