The Imperfectionists & en fika i solen

I helgen var värdet strålande och det blev en promenad följt av en fika i vårsolen. Förutom trevligt sällskap hade jag med mig boken The Imperfectionists av Tom Rachman som jag han läsa några sidor ur.  Omslaget är riktigt fint (och faktiskt orsaken till att jag köpte boken istället för att låna den).

Boken utspelar sig på en engelskspråkig tidning som har sin redaktion i Rom. Varje kapitel handlar om en person som jobbar på tidningen. Man får t ex stifta bekantskap med tidningens Pariskorrespondent Lloyd Burko som lider av idétorka och är i behov av pengar, Artur som skriver dödsrunor och vars liv förändras i grunden och Hardy som skriver om ekonomiska nyheter vars privatliv strular.

Bokens upplägg påminner mycket om en novell. Varje kapitel är en egen historia med början, mitt och slut. Med tidningsredaktionen som nav hålls alla delar ihop och berättelserna går delvis in i varandra. Jag kan tänka mig att denna bok även hade gjort sig bra som film. Själva berättarstilen är filmisk och det är lätt att föreställa sig både miljöer och personer.

Jag har nästan läst halva boken och drar ut på det lite, det är en bok som det går bra att läsa lite då och då, och på så sätt varar den lite längre.

Bloggen A fraction of the web har också läst The Imperfectionists.

One thought on “The Imperfectionists & en fika i solen

  1. Pingback: Glimtar från en bokhelg | www.ordblogg.se

Comments are closed.