Höger än alla himlar

Högre än alla himlar är en ganska vardaglig berättelse om 6 vänner i 30-40 års åldern. I denna första bok av 3 får vi följa kompisgänget från millennieskiftet och tre år fram i tiden. Det tidstypiska både referenser till musik och händelser (11 september och mordet på Anna Lindh) finns med som en kuliss till berättelsen och påverkar karaktärerna på olika sätt.

Eftersom boken är ganska lång, drygt 500 sidor, finns det gott om tid att lära känna karaktärerna och deras inbördes relationer. Men trots denna fördel är det ingen bok jag fastnar för helt. Jag har lyssnat på ljudboken på väg till och från jobbet men har inte känt någon längtan till att lyssna på den vid något annat tillfälle. Det har liksom räckt.Det är trevligt att lära känna och följa karaktärernas liv, men berättelsen skapar inget sug efter att få veta mer. Därmed är jag inte helt säker på att jag kommer att lyssna på eller läsa de kommande två böckerna.

Uppläsare av ljudboken är Katarina Ewerlöw och vanligtvis tycker jag hon är en av de bästa uppläsarna. Men denna gång är det lite för mycket radioteatern över uppläsningen. Jag föredrar när själva uppläsningen är lite mer nedtonad. Det drog nog ner mitt intryck av boken något.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 15 =