Caipirinha med döden

Jag gillar varken Caipirinha eller döden. Men Maria Ernestams böcker tycker jag däremot om, så jag har börjat lyssna på just Caipirinha med döden. En bok som känns både annorlunda i sitt upplägg och oväntad, jag har ingen aning om vilken riktning historien kommer att ta.

Den handlar om Erika som lever ett bra åtminstone utåt sett. Hon trivs bra med livet som innefattar ett jobb hon trivs med, vänner och sambon Tom. Allt rämnar den dagen Tom säger att han vill ta en paus från deras förhållande. När döden kommer på besök bjuder Erica in honom, vilket givetvis får konsekvenser.

Det är Eva Röse som är uppläsare av boken och jag var lite tveksam. Men än så länge fungerar det över förväntan, hon passar som Erica.

Till skillnad från Högre än alla himlar är detta en bok jag längtar till, jag lyssnar så fort jag får en chans och funderar på vart historien är på väg.

5 thoughts on “Caipirinha med döden

  1. Jag läste den här boken för ett par år sedan och tyckte också den var väldigt intressant! Jag är inte så bekant med Maria Ernestams andra böcker, kanske du har något tips?

  2. Håller med, den är annorlunda och intressant! Det var inte så länge sedan jag själv upptäckte Maria Ernestam men när jag väl gjorde det föll jag direkt för hennes sätt att skriva. Jag har bara läst “På andra sidan solen” som jag tyckte var väldigt bra. “Alltid vid din sida” har jag köpt men inte läst än. Då några karaktärer är samma i “Alltid vid din sida” och “På andra sidan solen” så ska “Alltid vid din sida” läsas först. Jag har även hört från andra att “Busters öron” ska vara väldigt bra!
    Så jag kan verkligen rekommendera dig att fortsätta utforska Ernestams författarskap!

  3. Pingback: Helgens litteratur | www.ordblogg.se

  4. Pingback: Kleopatras kam | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 2 =