Om det ändå vore sant som film

Om det ändå vore sant har också blivit film, med namnet Just Like Heaven.

Huvudstoryn är den samma. Läkaren Elizbeth ( spelad av Reese Wiitherspoon) råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Men hennes ande lever kvar utanför kroppen och  av någon outgrundlig anledning kan hon endast kommunicera med Arthur, en landskapsarkitekt (spelad av Mark Ruffalo) som flyttat in i hennes lägenhet. Genom en rad komiska och dråpliga situationer försöker de  reda ut vad som har hänt Elizabeth och om det finns någon möjlighet för henne att tillfriskna. Medan boken fokuserar mer på Arthur och hans liv handlar filmer mer om samspelet mellan Elizabeth och Arthur.  Filmen är som de flesta amerikanska romantiska komedier, små trevlig så länge den varde men lämnar inget bestående intryck. Lite som boken faktiskt.

På plussidan ligger att det alltid är intressant att se hur boken gör sig som film. Och vilka delar av boken man har valt att lägga fokus på i filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + 5 =