Kvällskaffe & Coraline

Tillsammans med en kopp kaffe har jag läst ut Coraline av Niel Gaiman.

Coraline är historien om just Coraline. Tillsamman med sina snälla med väldigt upptagna föräldrar har hon flyttat in i ett gammalt hus som hon ägnar mycket tid åt att upptäcka, hon är självutnämnd upptäckare.

En dag hittar hon en låst dörr som hon givetvis letar upp nyckeln till. Bakom denna dörr finns en lägenhet som är en exakt kopia av den hon själv bor i. Skillnaden är att  i den andra lägenheten bor Coralines andra mamma och andra  pappa, där finns roligare leksaker, godare mat och föräldrar som alltid har tid. Allt är bättre där,  åtminstone till en början. Snart visar det sig att den andra mamman vill att Coraline ska stanna hos henne för alltid och och evigt. Och hon är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom…

Coraline är en spännande  barn- och ungdomsbok om mod och rädsla.

Boken är väldigt filmiskt skriven ,medan jag läser är det nästan som om handlingen utspelar sig som en film. Då boken lägligt nog även blivit film blir mitt nästa projekt att se den och jämföra.

2 thoughts on “Kvällskaffe & Coraline

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Coraline som film

  2. Pingback: Nobody & hans äventyr | www.ordblogg.se

Comments are closed.