En sannolik historia

En sannolik historia av Karin Alvtegen Àr berÀttelsen om tvÄ mÀnniskor som vÀljer att följa sina drömmar men ÀndÄ blir livet inte riktigt som de tÀnkt sig. Det utvecklas till en berÀttelse om möjligheterna till förÀndring trots den historia varje mÀnniska bÀr pÄ och som fÀrgar hennes syn pÄ vÀrlden och de beslut hon fattar.

BerÀttelsen utspelar sig i en liten by i Norrland dÀr Helena, hennes man och dotter har köpt ett gammalt hus som de gjort om till hotell. Men efter nÄgra Är pÄ hotellet lÀmnar Helenas man henne och kvar stÄr hon, med sitt halvfÀrdiga hotell och en knakade relation till sin tonÄrsdotter Emelie. Anders historia Àr en helt annan, han har varit en framgÄngsrik men ensam affÀrsman som tjÀnat ihop en större förmögenhet Àn han kan göra av med. Han har beslutat sig för att sluta arbeta och bara njuta av livet, men hur gör man det egentligen? Av olika orsaker hamnar Anders pÄ Helenas hotell och genom möten och hÀndelser tvingas de konfrontera sig sjÀlva och förÀndra sina liv.

Jag Àr kluven inför boken. PÄ plussidan hamnar historien och dess budskap om möjligheten till förÀndring. Jag tycker Àven om att följa karaktÀrernas utveckling, hur deras komplexitet vÀxer ju lÀngre in man kommer i historien. Att allt inte Àr som det verkar och att bitarna faller pÄ plats ju mer man fÄr veta.  PÄ minuskontot hamnar sprÄket. Jag har tidigare fascinerats av Alvtegens sprÄk, i hennes tidigare böcker har hennes formuleringar krupit under skinnet pÄ mig. Men inte denna gÄng. Det kan bero pÄ att denna bok tillhör en annan genre och Àr mer positiv, vilket speglas i sprÄket. I hennes tidigare böcker har det funnits en skÀrpa och kraft som kanske Àr lÀttare att fÄ fram nÀr historien gÄr i  mörkare nyanser.

Se Karin Alvtegens hemsida för mer information om henne och hennes böcker!

3 thoughts on “En sannolik historia

  1. Jag gillade boken och tycker att den var charmig. Jag gillar intrigen Àven om den delvis kÀnns rÀtt sÄ sterotyp.

  2. Ja, jag hade nog vÀntat mig att boken skulle ta en mer övÀntad vÀndning istÀllet för att lunka pÄ i ungefÀr samma takt rakt igenom. Men mina förvÀntningar hÀnger nog samman med att jag Àr vÀldigt förtjust i Alvtegens tidigare böcker som var mer svÄrtolkade och med mÄnga ovÀntade och kluriga vÀndningar.

  3. Pingback: FjÀrilseffekten av Karin Alvtegen | www.ordblogg.se

Comments are closed.