En sannolik historia

En sannolik historia av Karin Alvtegen är berättelsen om två människor som väljer att följa sina drömmar men ändå blir livet inte riktigt som de tänkt sig. Det utvecklas till en berättelse om möjligheterna till förändring trots den historia varje människa bär på och som färgar hennes syn på världen och de beslut hon fattar.

Berättelsen utspelar sig i en liten by i Norrland där Helena, hennes man och dotter har köpt ett gammalt hus som de gjort om till hotell. Men efter några år på hotellet lämnar Helenas man henne och kvar står hon, med sitt halvfärdiga hotell och en knakade relation till sin tonårsdotter Emelie. Anders historia är en helt annan, han har varit en framgångsrik men ensam affärsman som tjänat ihop en större förmögenhet än han kan göra av med. Han har beslutat sig för att sluta arbeta och bara njuta av livet, men hur gör man det egentligen? Av olika orsaker hamnar Anders på Helenas hotell och genom möten och händelser tvingas de konfrontera sig själva och förändra sina liv.

Jag är kluven inför boken. På plussidan hamnar historien och dess budskap om möjligheten till förändring. Jag tycker även om att följa karaktärernas utveckling, hur deras komplexitet växer ju längre in man kommer i historien. Att allt inte är som det verkar och att bitarna faller på plats ju mer man får veta.  På minuskontot hamnar språket. Jag har tidigare fascinerats av Alvtegens språk, i hennes tidigare böcker har hennes formuleringar krupit under skinnet på mig. Men inte denna gång. Det kan bero på att denna bok tillhör en annan genre och är mer positiv, vilket speglas i språket. I hennes tidigare böcker har det funnits en skärpa och kraft som kanske är lättare att få fram när historien går i  mörkare nyanser.

Se Karin Alvtegens hemsida för mer information om henne och hennes böcker!

3 thoughts on “En sannolik historia

  1. Jag gillade boken och tycker att den var charmig. Jag gillar intrigen även om den delvis känns rätt så sterotyp.

  2. Ja, jag hade nog väntat mig att boken skulle ta en mer öväntad vändning istället för att lunka på i ungefär samma takt rakt igenom. Men mina förväntningar hänger nog samman med att jag är väldigt förtjust i Alvtegens tidigare böcker som var mer svårtolkade och med många oväntade och kluriga vändningar.

  3. Pingback: Fjärilseffekten av Karin Alvtegen | www.ordblogg.se

Comments are closed.