Pippi Power

Vad skulle du göra i ditt liv om du var Pippi?

Det Àr en av frÄgorna som Gitte JÞrgensen stÀller lÀsaren i sin bok Pippi Power 7 vÀgar till kvinnlig kraft.

Syftet med boken Àr att ge lÀsaren idéer till hur hon kan utveckla och leka med sin Pippi Power. Pippi Power handlar i grund och botten om att  utmana rÄdanade tankar och förestÀllningar och skapa det liv man verkligen vill leva. 

 Genom sju kapitel med rubrikerna:

  KREATIVITET       SKAPANDE   SJÄLVKÄNSLA        NJUTNING       PASSION     NÄTVERK      INRE KRAFT 

fÄr lÀsaren svara pÄ frÄgor samt lÀsa texter om hur andra kvinnor gÄtt tillvÀga för att förÀndra sitt liv i önskvÀrd riktning. Under lÀsningens gÄng stannar jag upp vid ett flertal tillfÀllen eftersom jag inte kÀnner igen mig i den bild som JÞrgensen mÄlar upp om hur kvinnor lever. Det Àr vanskligt att bygga en en bild kring kvinnors gemensamma erfarenheter dÄ vi alla Àr sÄ olika i allt frÄn Älder till erfarenheter. Ur denna aspekt funkar inte boken helt ut för mig. Men istÀllet för att köpa konceptet den presenterar rakt av sÄ vÀljer jag att se den som en pÄse smÄgodis; jag vÀljer helt enkelt att fokusera pÄ de delar av boken som kÀnns relevanta för mig.

Jag gillar t ex resonemangen kring  skapande. Att man som mÀnniska faktiskt besitter makten att skapa de tankar och kÀnslor som man vill ska genomsyra ens liv samt vikten av att förestÀlla sig eller visualisera sina mÄl och önskningar.

I kapitlet om passion finns en hel rad tankestÀllare som jag tror Àr vettiga att fundera kring lite dÄ och dÄ, tvÄ av dessa Àr:

Om jag var garanterad framgĂ„ng, dĂ„ skulle jag….

Jag tappar kĂ€nslan av tid och rum nĂ€r jag…

Hela boken Àr lekfullt utformad vilket ökar lÀslusten. Det gör den Àven blÀddervÀnlig och rolig att titta i utan att lÀsa allt.

PÄ det hela taget Àr det en bok som utstrÄlar positiva kÀnslor och inspiration. Jag gillar det faktum att boken bygger pÄ Pippi LÄngstrump, jag Àr övertygad om att Gitte Àr pÄ rÀtt spÄr dÄ hon sÀger att vi har mycket att lÀra av Pippis instÀllning till livet.

Mer info om Gitte JÞrgensen och boken finnes pÄ hennes hemsida.