Pippi Power

Vad skulle du göra i ditt liv om du var Pippi?

Det är en av frågorna som Gitte Jørgensen ställer läsaren i sin bok Pippi Power 7 vägar till kvinnlig kraft.

Syftet med boken är att ge läsaren idéer till hur hon kan utveckla och leka med sin Pippi Power. Pippi Power handlar i grund och botten om att  utmana rådanade tankar och föreställningar och skapa det liv man verkligen vill leva. 

 Genom sju kapitel med rubrikerna:

  KREATIVITET       SKAPANDE   SJÄLVKÄNSLA        NJUTNING       PASSION     NÄTVERK      INRE KRAFT 

får läsaren svara på frågor samt läsa texter om hur andra kvinnor gått tillväga för att förändra sitt liv i önskvärd riktning. Under läsningens gång stannar jag upp vid ett flertal tillfällen eftersom jag inte känner igen mig i den bild som Jørgensen målar upp om hur kvinnor lever. Det är vanskligt att bygga en en bild kring kvinnors gemensamma erfarenheter då vi alla är så olika i allt från ålder till erfarenheter. Ur denna aspekt funkar inte boken helt ut för mig. Men istället för att köpa konceptet den presenterar rakt av så väljer jag att se den som en påse smågodis; jag väljer helt enkelt att fokusera på de delar av boken som känns relevanta för mig.

Jag gillar t ex resonemangen kring  skapande. Att man som människa faktiskt besitter makten att skapa de tankar och känslor som man vill ska genomsyra ens liv samt vikten av att föreställa sig eller visualisera sina mål och önskningar.

I kapitlet om passion finns en hel rad tankeställare som jag tror är vettiga att fundera kring lite då och då, två av dessa är:

Om jag var garanterad framgång, då skulle jag….

Jag tappar känslan av tid och rum när jag…

Hela boken är lekfullt utformad vilket ökar läslusten. Det gör den även bläddervänlig och rolig att titta i utan att läsa allt.

På det hela taget är det en bok som utstrålar positiva känslor och inspiration. Jag gillar det faktum att boken bygger på Pippi Långstrump, jag är övertygad om att Gitte är på rätt spår då hon säger att vi har mycket att lära av Pippis inställning till livet.

Mer info om Gitte Jørgensen och boken finnes på hennes hemsida.