En måbra-bok för stranden

En dag cyklade jag hem från jobbet i vansinnigt ösregn, det var inte speciellt uppiggande för humöret. Men ibland så jämnar sig sådana saker ut sig. När jag kom hem fann jag ett paket  Martina Haags nya bok Fånge i hundpalatset i brevlådan. Då kändes allt mycket bättre, jag bytte mina blöta kläder mot myskläder och kröp ner i sängen med min nya bok. Boken var precis vad jag behövde för att få humöret på rätt köl igen!

Fånge i hundpalatset är en samling krönikor, både nyskrivna och tidigare publicerade på Aftonlbadet och magasinet mama. Då jag inte läst något av Martina Haag (men sett filmen Underbar och älskad av alla) tidigare var alla texter nya för mig. Krönikorna rör sig från Martinas tonårstid med alla bekymmer och problem den tiden i livet innebär till livet med man och en hel massa barn och husdjur i en salig röra. Några av texterna får mig att skratta högt, andra får mig att småle och vissa andra ger mig inte mycket alls.

För mig är det ett generellt problem med böcker som består av kortare texter, att vissa är klockrena och andra mindre bra. Det känns helt enkelt svårt att finna en jämn, hög nivå.  

Fånge i hundpalatsen har inte gjort några bestående intryck på mig, men det är en bok som är trevlig medan man läser den.Det är en måbra-bok.  Språket är lätt vilket gör den till en utmärkt strandbok, om man inte har något emot att skratta högt offentligt vill säga…

Vill du lyssna på en liten intervju med Matina Haag kan du göra det här.