Mina tankar om Valda verk av T.S. Spivet

 Jag kÀnner mig kluven inför denna bok, Valda verk av T.S. Spivet av Reif Larsen. SÄ fort jag lÀste om boken och sedan sÄg dess utformning blev jag intresserad. Jag kÀnde instinktivt att detta var en bok som skulle falla mig i smaken. Vilket den delvis har gjort, men jag har inte blivit sÄ handfallen förÀlskad i den som jag förvÀntade mig och som mÄnga andra har blivit.  

Det Àr frÀmst historiens utforming som inte riktigt faller mig i smaken. Jag gillar grundidéen om ett 12-Ärigt geni som tar sig genom USA pÄ egen hand för att ta emot ett pris han fÄtt för sina illustrationer. Jag fÄr en god bild och insikt i bÄde T.S. personlighet och liv, men samtidigt Àr det inte en karaktÀr som kryper under skinnet pÄ mig. Jag blir helt enkelt inte helt och hÄllet berörd av hans öde. I peroioder upplever jag boken som lÄngsam. Jag fÄr sÄ oÀndligt mycket mer information Àn jag hade önskat. I dessa lÀgen tappar jag intresset. Det finns dock en del av boken som jag fastnar för mer Àn de övriga. T.S. fÄr med sig en av sin mammas anteckningsböcker pÄ sin resa och i den finner han delar av sin gamla slÀkting Emma Ostervilles livshistoria. Hennes historia finner jag vÀldigt intressant.

 Bokens absolut största fördel Ă€r dess originella utformning. Marginalerna Ă€r fyllda med smĂ„ kartor, diagram, förklaringar och funderingar som TS har ritat/skrivit dit. Dessa ger boken en extra dimension och nĂ„got utöver en “vanlig” roman. Att boken Ă€r ganska stor och tung ger en fin kĂ€nsla nĂ€r man sitter och lĂ€ser. Men boken Ă€r otymplig att ta med sĂ„ jag  har endast lĂ€st den hemma vilket har lett till att den tagit ganska lĂ„ng tid att lĂ€sa.   

Trots att jag inte Àr överförtjust i historien Àr det en bok jag Àr glad över att ha lÀst. Det Àr en fin och annorlunda historia som Àr vÀrd att lÀsa endast för den originella utformingen.

5 thoughts on “Mina tankar om Valda verk av T.S. Spivet

  1. HÄller med dig fullkomligt! Det Àr ett mycket stort problem att man som lÀsare inte bryr sig om huvudkaraktÀren, sÀrskilt dÄ denne bara Àr tolv Är och ensam i vÀrlden. Har skrivit lÄnga utlÀggningar om detta pÄ min blogg.

  2. Ja, jag kĂ€nner mig lite snopen över att en historia som verkade vara sĂ„ rĂ€tt och helt min grej inte alls lyckades beröra mig pĂ„ ett djupare plan. Jag hĂ„ller fullstĂ€ndig med dig om att efter knivincidenten tappade jag helt hoppet om att berĂ€ttelsen skulle utvecklas i en bĂ€ttre riktning. Samtidigt Ă€r det en bok jag alltid skulle undrat över om jag inte hade lĂ€st den…

  3. Jag började lÀsa den men lÀste inte klart den. Var dessutom tvungen att lÀmna tillbaka den rÀtt snabbt, sÄ nÀr jag inte fÄngades av boken sÄ lÀmnade jag tillbaka den.

  4. Enligt min mening gjorde du rÀtt. Visst har historien sina ljusa stunder men de Àr varken sÄ mÄnga eller starkt lysande att de motiverar ett omlÄn pÄ bibliotket.

  5. Pingback: www.ordblogg.se » Det grĂ€nslösaste Ă€ventyret

Comments are closed.