Likheter mellan Jess & Lou

Precis som tidigare läser jag två böcker parallellt och finner att de har en hel del gemensamt. Böckerna det rör sig om är Ikarosflickan  samt No och jag.

IIkarosflickan är huvudpersonen Jess och No och jag handlar om Lou. Både Jess och Lou är överintelligenta personer  med ett rikt inre liv. De har dock svårt för att kommunicera med andra. De hamnar utanför, både i relationen till sina jämnåriga och till vuxenvärlden som inte förstår dem.  Båda böckerna handlar om annorlunda vänskap. Jess blir vän med den jämnåriga flickan TillyTilly som hon träffar då familjen är i Nigeria, en vänskap som utvecklas även efter hemkomsten till England. Lou finner en vän i den hemlösa tjejen No som hon träffar på en av Paris stora tågstationer.  Båda relationerna blir komplicerade, som livet självt.

 Jag finner det intressant att två historier som på många sätt är så olika ändå kan ha så många gemensamma nämnare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 4 =