Hemlöshetens ansikten

Ett regn från en mjölkvit himmel som mer påminner om höst än vår. Blöta kläder som byts mot torra myskläder. En fåtölj, en kopp te och en god bok. En bok vars historia får mig att känna tacksamhet över vad jag har, som öppnar upp för nya perspektiv. Jag läser, absorberas av en annan plats, en annan värld. Jag återkommer inte till mitt nu förrän sidorna är utlästa, regnet har slutat falla och mörkret har lagt sig.

Det är en tankvärd läsupplevelse som No och jag ger mig. En berättelse om vänskap och om utanförskap. Ibland är det nyttigt att stanna upp och se det självklara med nya ögon, ett hem, trygghet, ett kök där te kan ryggas och mat lagas, en mjuk fåtölj, en helt egen bokhylla att välja sin nästa läsupplevelse ifrån.

No & jag får mig att tänka på en annan bok, som behandlar samma ämne, Hemlös, med egna ord. Är en bok med texter skrivna av 57 hemlösa människor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × one =