Böcker från biblioteket

Jag misstänker att jag kommer fira påsk utan Internetuppkoppling så besöket på biblioteket gav mig en möjlighet att bunkra upp med böcker som kan få följa med och fira påsk med mig. Jag gillar att biblioteket köper in fler och fler böcker i pocket. Pocketformatet passar mig, de är inte så tunga och tar ingen plats! 4 pocket böcker fick följa med mig hem:

På bloggen bookofmiri  blev jag inspirerad att läsa novellsamlingen Ingen hör hemma här mer än du av Miranda July. Jag finner titeln  så vacker. 

En vän till mig rekommenderade en bok om folkmordet i Rwanda 1994, Vi vill upplysa er om att vi kommer att dödas imorgon med våra familjer – berättelser från Rwanda  av Philip Gourevitch. Känns som en jobbig men viktigt bok. Får se om den blir läst…måste vara i rätt sinnesstämning.

Novellsamlingen Paris-Dakar av Jens Liljestrand har blivit så hyllad att jag är rädd för att bli besviken men den fick följa med hem då jag trots allt är nyfiken på den. Vill skaffa mig en egen uppfattning om boken. 

Ledarskapsboken Riv pyramiderna av Jan Carlzon lånade jag också. Finner frågor kring ledarskap och gruppdynamik intressanta, förhoppningsvis kan boken bidra till några nya tankegångar!

Enda problemet är att dessa böcker kommer att tävla med Presidentens hustru tills den är utläst… har i nuläget svårt att se hur någon bok skulle kunna konkurrerar med den. Är helt uppslukad!

2 thoughts on “Böcker från biblioteket

  1. Jag läste boken “Vi vill upplysa er om att vi kommer att dödas imorgon med våra familjer” av Philip Gourevitch under min utbildning (kurslit) och blev väldigt berörd. Visst är den jobbig men på ett bra sätt, verklighetstrogen. Boken är definitivt läsvärd och väldigt bra skriven. Hoppas den blir läst :).

  2. Ja, jag har börjat läsa den nu och visst är den bra men hemsk, jag varvar den med annat läsbart.

Comments are closed.