Milleniumtriologin

Jag har sett första delen av Millenium på svtplay.se. Det får mig att tänka på sommaren 2007 då jag upptäckte Stieg Larssons böcker om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Mina starkaste minnen från den sommaren är en underbar resa till Norge och Milleniumtriologin.

Under en intensiv period lyssnde jag på de två första böckerna. De var bereondeframkallande. Människor i min omgivning kunde inte förstå att jag blev så uppslukad, tills de själva läste/lyssnade på dem.  När Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden var färdiglyssnade uppstod ett ofrivilligt vakum. Det resulterade i att jag köpte den inbundna versionen av Luftslottet som sprängdes i närmaste matvarubutik. Att min vana trogen vänta tillsboken kom ut i pocket eller ställa mig i kö på bibliotekt fanns  inte. När sista boken var utläst kände jag både lättnad och saknad. Lättad över att ha fått veta hur allt gick, saknad för att det var sista boken. Där fanns lösa trådar som lätt hade kunnat plockats upp i en 4e bok om inte livet velat något annat.

2 thoughts on “Milleniumtriologin

  1. Jag kommer också ihåg när jag läste Milliennium-triologin! Jag läste den under hösten 2007.

    Ja, läs Den glömda trädgården. Jag tror du kommer att tycka om den!

    Bokcirkeln: Vi brukar göra så att vi läser boken och sedan chattar vi ett bestämt datum och tid på en chatt som jag gör i ordning och lägger ut länk till. Det brukar vara väldigt trevligt att prata lite om boken tillsammans med de andra som läst boken. Vi har inte bestämt datum och tid än. Så häng gärna på och läsa boken!!! Det är kul om du vill vara med!

Comments are closed.