Lyssnar på en resa på resande fot

En lång dag i bilen på väg till skidsemestern.

Vi hade laddat upp med flera ljudböcker  och vi bestämmde oss för att börja lyssna på Mitt liv som pingvin av Katarina Mazetti. Medan landskapet skiftar utanför bilfönstret tas vi med på en resa till Antarktis. Genom Vilmas, Thomas och Albas ögon får vi gå ombord på fartyget  m/s Orlovsky som ska ta sina passagerare och ljudbokslyssnare till Antarktis där det ska skådas fåglar, pingviner, sälar och späckhuggare.

Ju längre ljudboken och resan lider desto bättre får vi lära känna personerna som deltar, deras levnadsöden och motiv med resan. Det är en behaglig ljudbok som funkar bra medan man kör. Jag gillar de olika personligheterna som kompletterar varandra på ett bra sätt.

Boken har samma upplägg som Fallhöjd av Nick Hornby, genom flera personers perspektiv får vi följa en grupp människor som förts samman av en specifik händelse. I mitt liv som pingvin handlar det om en resa till Antarktis och inte att huvudpersonerna träffas på ett hustak från vilket de tänkt begå självmord. De tre huvudpersonerna gestaltas av tre olika röster vilket gör ljudboken än mer levande.

 Rekomenderas!

1 thought on “Lyssnar på en resa på resande fot

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Mitt liv som pingvin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 − 4 =