Om konsten att ta ansvar

Första dagen i Sälen och en ny bok har påbörjats, Det var inte mitt fel! Om konsten att ta ansvar av Ann Heberlein.

 Den här boken handlar om att alla människor har makt, över sitt eget liv, sina egna val och handlingar. Därför har hon också ansvar.

Efter att ha läst inledningen samt första kapitlet  får jag en känsla av att dess syfte är att få läsaren att reflektera kring sitt eget beteende när det gäller att ta ansvar för sina handlingar. Hur ens val i förlängningen påverkar människor runt omkring. Vikten av bemötande då ens handlingar inte existerar i ett tomrum utan kommer att påverka omgivningen till det bättre eller det sämre.

Under läsandets gång går mina tankar till Statusstressav Alain de Botton och även Boktjuven. Trots att dessa tre böcker är väldigt olika har de till viss del samma kärna, svårigheterna med att vara människa. En människa som i realiteten gör de uppoffringar som krävs för att man ska kunna vara den människa man vill vara.   

Detta är den första bok jag läser av Ann Heberlein och jag tilltalas av hennes raka språk och hennes självklara sätt att enkelt presentera sina åsikter och resonemang. Jag ser fram emot fortsatt läsning!

 

1 thought on “Om konsten att ta ansvar

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × 4 =