Böcker som blivit filmatiserade del 2

2008 besökte jag Gotland för första gången, sedan dess är jag fast. Ön har förtrollat mig och jag längtar tillbaka.

Sökresultat för Öland Gotland 2008

Väl hemma sökte jag efter böcker med anknytning till Gotland. Det var så jag fann Mari Jungstedts deckarserie om poliserna på Gotland.

 

den du inte seJag köpte första boken, Den du inte ser, läste den och blev extremt besviken. Jag fastnade varken för karaktärerna eller historien som jag fann synnerligen tunn. Det kändes verkligen som ett hopplock från tidigare deckare jag läst. Inget originellt alls. Så det är med viss förundran jag följt hur Jungstedsts böcker blivit så populära.

 

2016634

För mig räckte det med att läsa en av hennes böcker men nu när några av böckerna filmatiserats och sänds i TV4 tänkte jag ge dem en ny chans. Jag såg det tredje avsnittet som bygger på boken Den inre kretsen. Men inte blev det bättre av att se boken filmatiserad. Samma brister som jag upplevde då jag läste första boken finns kvar, storyn är för tunn och är inte speciellt originell. På plussidan finns många bra skådespelare även om det blir lite skumt med de dubbade delarna. Men hade storyn varit bättre hade det inte varit något problem för mig.