Harry & jag

I Metro läser jag att böckerna om Harry Potter är de mest utlånade böckerna bland fångarna på Guantanamo. Inte visste jag att det fanns möjlighet för fångarna att låna böcker där. Biblioteksverksamhet och läsande är inte direkt vad jag förknippar med den platsen.

P1080358

Jag funderar vidare på min egen relation till Harry Potter-böckerna. Den är kämpig. Egentligen borde dessa böcker tilltala mig. De innehåller många ingredienser som jag uppskattar, så som sagoberättande, en magisk värld, den inte helt svartvita kampen mellan gott och ont och så ett slott där trappor flyttar sig och porträtten i tavlorna lever. Men trots dessa ingredienser är det något som inte klaffar.

Just nu försöker jag läsa den fjärde boken, Harry Potter och den flammande bägaren (jag har sett de tidigare filmerna så jag hoppar in där). Jag försöker men historien fångar mig inte helt. Om jag väl tar upp boken så gillar jag det, men inte tillräckligt mycket för att nästa gång det finns en stund över välja att läsa just denna bok.      

Jag kämpar nog på lite till, tills biblioteket vill ha tillbaka den. Så det återstår att se om jag blir Harry Potter – frälst.

1 thought on “Harry & jag

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Guantanamos bibliotek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − 5 =