Födelsedagsböcker!

En rolig sak med att fylla år är att man får saker (böcker) som man själv inte hade unnat sig!

Något jag ytterst sällan köper till mig själv är inbundna böcker. Två orsaker 1) priset 2) formatet. För det mesta är detta inget problem, jag har så mycket att läsa att det inte gör något om jag inte läser de nyaste böckerna först. Men ibland är det roligt att inte behöva vänta tills böckerna kommer ut i pocket.

Så gissa om jag blev glad då det första hårda packetet innehöll Hypontisören av Lars Keppler. Efter sommarens hype kring denna bok har jag längtat efter att få bilda mig en egen uppfattning kring boken. Främst dess handling och inte så mycket om författarna bakom.  Även om det i ärlighetens namn var främst pseudonymet som skapade intresset…inte bokens innehåll.

P1090045

 

De andra bokpakten innehöll böcker av favoritförfattarinnan Joyce Carol Oates!

P1090046

Böckerna gjorde mig glad av två olika orsaker,

I’ll Take You There  – eftersom jag inte läst den

Black Girl White Girl – eftersom jag läste och lämnade kvar boken på Bali. Ett beslut jag ångrat bittert. Jag ska aldrig mer lämna några böcker jag tycker om p g a platsbrist. Det är helt enkelt inte värt det.