Två nya Agatha Christie

För tag sedan var jag en sväng på loppis och jag kom ut två Agatha Christie -böcker rikare, ABC-morden och En flicka kom till Bagdad.

AC

En flicka kom till Bagdad läste jag som årets påskekrim. Den beskrivs som en agentroman och handlar om Victoria Jones som blir avskedad från sitt arbete i London. Av lite olika anledningar hamnar hon i Bagdad där hon blir indragen i en agenthistoria där man egentligen inte vet någons sanna motiv. En ganska atypisk Agatha Christie bok, långt från pusseldeckarnas värld. Men underhållande och spännande med Christies speciella, mysiga ton. Jag fascineras av att den utspelar sig i Bagdad för länge sedan, på 1950- talet. Det ger boken en extra dimension.

ABC-morden har jag inte läst än, men tänker att det ska bli av snart! Har läst någonstans att den räknas till en av hennes bästa! Så förväntningarna är höga!