Läser just nu

Jag håller för närvarande på att läsa tre böcker samt lyssnar på en ljudbok.

Porträttet av dig - 1Q84 - Steglitsan1) Bok två i Murakamis IQ84-serieLäsandet av denna bok har så här långt tagit mig till sidan 250 av 400. Då jag läser om den är jag ju i stora drag redan bekant med handlingen men allt minns jag inte. I vissa delar finner jag den fenomenal, riktigt bra Murakamistil och emellanåt känns handlingen mest som skräp. ska bli väldigt intressant att se var slutbetyget landar när jag även har läst bok 3 som är seriens avslutande del.

2) Steglitsan denna 780-sidors tegelsten av Donna Tartt som jag verkligen fastnat i. Både i sättet hon målar upp och levandegör miljöerna.  New York som jag besökt känner jag igen efter hennes beskrivningar och Las Vegas som jag aldrig varit i får jag ändå en levande bild och känsla av som gör att det känns som att jag varit där.  Ibland är en god bok verkligen som att resa, sittandes hemma i soffan. Detaljerat skriver hon, det är en av hennes styrkor, att både personer och miljöer genom att små detaljer finns med blir både äkta och verkliga. En bok jag verkligen längtar till att få läsa vidare.

3) Porträttet av dig. Är skriven av Isabel Wolff. Påbörjade boken utan att veta någonting om vare sig dess handling eller författaren. Det är en pysmysig bok som jag inte riktigt blir klok på. Om den bara ska vara så där småmysig eller om den kommer att ha någon tyngd. Efter att ha läst 2/3 lutar det åt att det just är en sådan må bra-bok. Där porträttmålaren Ella Graham är handlingens huvudperson. Boken kretsar kring Ellas arbete och de personer hon målar av samtidigt som hon brottas med sitt privatliv, en försvunnen far som helt plötsligt vill ha kontakt och en syster som ska gifta sig med en man hon själv har känslor för.

När det gäller ljudböcker lyssnar jag på Livet går vidare som är andra delen i Karin Wahlbergs romanserie som utspelar sig kring ett sjukhus i en svensk småstad på 50-talet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 − one =