3 senaste

De här tre loppisböckerna köpte jag med mig hem i veckan: 3xloppisböcker

I så himla fint skick alla tre, som om de vore olästa.

Lotus Blues.  Jag har haft ett kluvet förhållande till Kristina Ohlssons tidigare kriminalroman-serie om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht. Men så har det ändå blivit att jag läst några stycken och landat i att jag trots allt gillar dem. Så när jag hittade Lotus Blues som är den första boken i en serie om två där advokat Martin Benner är huvudrollsinnehavaren tänkte jag att den kunde vara intressant.

Ru. Korta och klara små kapitel. Poetiska och samtidigt lättillgängliga. Känns som en bok man kan läsa någon sida eller två ur, fundera kring för att sedan återvända till när andan faller på. En självbiografisk roman skriven av Kim Thúy. I bokens korta kapitel ger hon kärnfulla fragment av sitt liv. Dessutom, ett drömigt omslag.

Dykvinnan. Skriven av en en av mina favoritförfattare, Joyce Carol Oates. Vet inte något om denna bok men misstänker att den är bra. Hennes böcker drabbar mig allt som oftast. Unika, absorberande historier från en riktigt bra historieberättare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five + ten =