Till Beskow-samlingen

Jag samlar på Elsa Beskows böcker till lilla Fröken Löken och nu kan jag lägga Elsa Beskow Bildskatt till samlingen.

Elsa Beskow BILDSKATT

Boken beskrivs som en pekbok och konstbok i ett där varje ord illustreras av  en del av en bild från Beskows rika skatt av illustrationer. Det är en annorlunda pekbok då den utgår från de bilder som Beskow illustrerat,därmed finns det bilder på saker som kanske inte vanligtvis finns med i pekböcker så som vattenfall, skägg, valross och julbock.

Här är några exempel från boken:

Elsa Beskow BILDSKATT2 Elsa Beskow BILDSKATT3

Det är en väldigt fin bok. Men denna pekbok/konstbok är gjord som en vanlig bok vilket gör den ganska ömtålig för att vara en pekbok. Är man rädd om boken tänker jag att detta är en bok som man tittar i tillsammans med sitt barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 − one =