Mississippi

Boken tar sin början när andra världskriget tar slut och kretsar kring två familjer på en bomullsfarm i Mississippi.

Mississippi3

Laura tvingas flytta till bomullsfarmen hennes man Henry köper trots att hon verkligen inte vill. Laura vantrivs med det hårda livet på farmen och längtar till stadslivet, hon saknar stadens bekvämligheter, sin familj och sina vänner. Hap och Florence arrenderar mark på Henry och Lauras farm och Florence jobbar även hos Laura där hon hjälper till med hushållet och barnen.

Livet är tufft för alla på farmen men tar oväntade vändningar av det tragiska slaget när Henrys lillebror James och Hap & Florence son Ronsel återvänder hem från kriget i Europa.

Storyn är smart uppbyggd. Redan i dess inledande kapitel förstår man att något ohyggligt hemskt kommer att hända, sedan backas bandet och genom 6 olika berättarperspektiv (Laura, Henry, James, Hap, Florence och Ronsel) drivs historien framåt mot det oundvikliga slutet.

Det finns något visst med böcker som utspelar sig i den amerikanska södern, det är något med stämningen och Mississippi är inget undantag. Det är en historia som griper tag och som är lätt att fastna i, precis som en bra bok ska vara!

Detta är Hillary Jordans debutroman och en oerhört stark sådan. Jag ser med spänning fram emot vad hon kommer att skriva härnäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × four =