Sagoskatter för barnkammaren

På sin namngivning fick Fröken Löken bland annat två jätte fina böcker.

Den första boken var Den vita barnkammarboken

Den vita barnkammarboken

som innehåller en härlig blandning av barnsånger (med tillhörande CD), sagor och ramsor och rim.

Den vita barnkammarboken_collage

Bland annat sagan om Törnrosa, bilder på olika typer av båtar och ramsan Min kissekatt.

Den andra boken var Första sagoskatten ramsor, visor och sagor

Första sagoskatten

som  bland annat innehåller:

Sagoskatten_collageEllens  ABC, sagan om Guldlock, klassiska barnsånger som Imse vimse spindel och Ellens blommor där man lär sig hur olika blommor ser ut. Alla ramsor, visor och sagor är lekfullt illustrerade.

Jag kan varmt rekommendera båda böckerna då de är väldigt fina och bjuder på en bra blandning av sagor, sånger och rim.

Första sagoskatten är skriven och illustrerad av Catarina Kruusval. Alla illustrationer är gjorda i samma stil vilket ger boken ett enhetligt intryck. Jag tycker väldigt mycket om Kruusvals illustartioner så detta är verkligen en bok som faller mig i smaken. Det förekommer många olika karaktärer i boken men Ellen är den som återkommer mest.

I Den vita barnkammarboken medverkar en hel rad med olika barnboksförfattare och illustratörer vilket ger en spretigare bok med många olika stilar. Den är en bra introduktion till olika barnboksförfattare/illustratörer och utifrån vad man gillar kan man sedan skaffa fler böcker med den specifika författaren/illustratören. Till boken får man även en CD där en del av bokens sånger finns med.

Vilken av böckerna man tycker bästa om är helt enkelt en smaksak. De flesta texter i de två böckerna är olika, så till stor del kompletterar de varandra men vissa texter/sånger förekommer i båda som t ex. I ett hus vid skogens slut och Imse vimse spindel.